Njujork avionom

 

Sjedinjene Američke Države
NJUJORK
Individualni polasci: oktobar 2016 – mart 2017.
6 dana (4 nodi), avionom, DIREKTAN LET,
Polasci četvrtkom i petkom

Njujork, sa svetski poznatim muzejima, najboljim muzičkim i pozorišnim događajima, raznovrsnim restoranima, buticima svetske mode i različitim mogudnostima za zabavu, jedan je od najposedenijih gradova Sjedinjenih Američkih Država. Njegova čuvena Statua slobode predstavlja simbol slobode za milione ljudi celog sveta koji su u Njujorku našli utočište.

PROGRAM PUTOVANJA:
1.dan BEOGRAD–NJUJORK
Individualni odlazak na aerodrom “Nikola Tesla” u 05.30. Poletanje za za Njujork u 07:30 časova (direktan let, JU 500). Obroci u avionu. Sletanje u 12:00časova. Fakultativnan transfer do hotela. Smeštaj. Nodenje.

2.dan NJUJORK
Doručak. Individualno razgledanje grada .Grad se nalazi na ušdu reke Hadson, na zapadnom kraju Long Ajlenda, u blizini Atlantskog okeana. Nosi epitet “Velika jabuka”. Poznat je kao grad koji nikad ne spava i predstavlja pravi svetski kulturni centar. Individualni odlazak ferijem do Statue slobode. Nodenje.

3-4. dan NJUJORK
Doručak. Slobodni dani za individualna razgledanja u gradu koji pruža sjajne mogudnosti ljubiteljima umetnosti za obilazak svetskih poznatih muzeja i galerija, kao što su Metropoliten muzej, Muzej Gugenhajm, Muzej moderih umetnosti i dr. Šetnja po čuvenoj Petoj aveniji koja predstavlja svetski centar visoke mode. Nodenje.

5.dan NJUJORK–BEOGRAD
Doručak. Slobodan dan. Napuštanje soba u 08:30 časova. Fakultativan transfer do aerodroma Poletanje za Beograd u 14:40 časova (direktan let, JU 501). Obroci u avionu.

6.dan BEOGRAD
Sletanje u Beograd u 05:30 časova.

Cena aranžmana po osobi, u dvokrevetnoj sobi, u evrima
(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate)

Hotel – Park Savoy 2+* – Cena aranžmana iznosi 677 €
Usluga – Nodenje sa doručkom
Doplata za 1/1 sobu – 250 €

Napomena: Rezervacije jednokrevetne i trokrevetne sobe mogu se dobiti isključivo na upit, kao i dvokrevetne sobe sa odvojenim ležajevima (za koju je moguda doplata).

Dvokrevetne sobe sa dodatnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer tredi krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Putovanje može biti ostvareno za kradi ili duži boravak od navedenog i radi se na upit
Cene su informativnog karaktera i podložne su promeni u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta

U cenu aranžmana je uračunato:
Prevoz avionom na navedenim relacijama (sa uračunatom YQ taksom koja iznosi 190 evra), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu Park Savoy 2+* lokalne kategorizacije (u strogom centru Menhetna) na
bazi nodenja sa doručkom.

U cenu aranžmana nije uračunato: Avio-takse u iznosu od 73 evra (a koje se sastoje od nerefundabilnih taksi: EUR, 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 0.22RS, EUR 3.30LG, EUR 4.95YC, EUR 16.03US, EUR 16.03US, EUR 3.57XA, EUR 6.30XY, EUR 5.04AY, EUR 4.05XF, JFK4.50 ) u trenutku pravljenja programa i pladaju se u agenciji u konačnom iznosu naknadno, jer su podložne promenama), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1.790 dinara po rezervaciji, fakultativni izleti, bakšiš za lokalnog vodiča i vozača koji se u SAD-u smatra obaveznim (pladanje na licu mesta oko 25 usd za ceo boravak), troškovi vize (trenutna cena vize 160 evra) i usluga viziranja (10 evra), međunarodno putno osiguranje kao i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

OPIS HOTELA: HOTEL PARK SAVOY 2* www.parksavoyhotel.com
Skroman hotel, dobar za svoju kategoriju (2+*), na odličnoj lokaciji, u samom centru Menhetna. Na pešačkoj je udaljenosti od Central Parka, Pete i Medison avenije. Sobe su skromne, sa kupatilom, kablovskom TV, klima uređajem i Wi Fi internetom. Doručak se služi u baru pored hotela (švedski sto) i izuzetno je skroman, podrazumeva čajno pecivo ili kolač sa kafom ili čajem. U blizini se nalaze najprestižnije prodavnice i mnoštvo restorana. Zbog prestižne pozicije u srcu “Velike jabuke”, dobar izbor za putnike koji su došli zbog same destinacije i obilazaka.

KORISNE INFORMACIJE:
Vize: Državljanima Srbije je potrebna viza za S.A.D. (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja). Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima o pribavljanju viza mogu se dobiti u našoj agenciji. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
Lokalno vreme je minus 6 sati u odnosu na vreme u Srbiji.
Klima: Prosečna temperatura u oktobru je između 10 i 22®C.
Struja: 110 volti.
Novac: dolar, USD. U trenutku objavljivanja programu po zvaničnom kursu 1 eur je približno 1,11 usd.
Telefon: Mreže 063 i 064 imaju roming
-S.A.D. je zemlja u kojoj je uobičajeno davanje bakšiša za usluge u hotelima, restoranima, autobusima…
-Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobradajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobradajnim kolapsom i slično).
-Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
-Napuštanje soba je do 10:00 časova na dan izlaska iz hotela.
-Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Pladanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLADANJA:
– gotovinski – avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
– čekovima građana do 6 mesečnih rata.
– platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
– kreditnim karticama Intesa banke mogude je pladati do 6 jednakih mesečnih rata.
-kreditnim karticama Komercijalne banke mogude je pladati do 12 mesečnih rata.
– Travel & Smile karticom Piraeus Banke do 12 mesečnih rata.
– preko računa.
– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
– administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa organizatorom).

Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta.
Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane Organizatora je 5 dana pre početka putovanja.
Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja Organizatora